top of page

למה גילנות?

פרופ' ליאת איילון מספרת על הקמת "אתר לכל גיל" כחלק מהחזון החברתי למיגור הגילנות.


פרופ' ליאת איילון

ראשת מרכז האימפקט לחקר הזקנה והגילנות

איור: ערבה בניטה, בתה של פרופ' ליאת איילון



כחוקרת בתחום הזיקנה, לקח לי כמעט עשור להגיע לתחום הגילנות. יותר מכך, לקח לי כמעט עשור ללמוד שיש מילה בעברית לתופעה הקרויה Ageism באנגלית, כלומר - גילנות. ברגע שהמילה הלועזית קיבלה שם עברי, הצלחתי להבין טוב יותר את הקשרה בחיי היומיום ובמחקר. כך, מעשרים דקות במהלך השיעור, התחלתי להקדיש זמן רב יותר ויותר לתופעה הקרוייה גילנות. כפי שאני מבינה את הנושא כיום, אין דרך ללמוד, לחקור, או לעבוד בתחום הזקנה בלי להבין היטב את תופעת הגילנות.



בעיניי, הגילנות חשובה משום שהיא צובעת באופן מוחלט את הרגש, ההתנהגות והמחשבה שלנו בנוגע לאנשים בשל גילם. אי אפשר לעבוד בתחום בלי להבין היטב את המקום שגילנות לוקחת בחיינו ובחיי הזולת, צעיר כזקן. בדומה - אי אפשר לחקור את התחום בלי להתייחס באופן רציני לדרך בה הגילנות, כתופעה חברתית חוצת גבולות, יבשות וגילים, משפיעה על חיינו ועל חייהם של אנשים זקנים בפרט.



אתר זה נועד להנגיש את תחום הגילנות לקהל הרחב, לחוקרים בתחום, לאנשי מקצוע ולקובעי מדיניות. התקווה היא כי באמצעות עיון וסיור באתר, אנשים ילמדו על הגילנות, האופנים השונים בהן היא באה לידי ביטוי, הסכנות אותן היא טומנת והדרכים השונות למיגורה. ההנחה העומדת מאחורי האתר היא כי באמצעות ידע ומודעות ניתן לשנות מציאות. באמצעות שינוי הדרך בה אנו חושבים, מתנהגים ומרגישים כלפי אנשים בשל גילם, נצליח בסופו של דבר לחיות בעולם לכל גיל, בו גיל אינו מהווה חסם בפני מימוש הפוטנציאל.





Comments


bottom of page